Zet uitvoeren

Om naar een partij te gaan waarin u aan zet bent klikt u in het overzicht van uw partijen terug op de status (Your turn).

gameyourmovehalf (27K)

In dit scherm vindt u heel wat zaken terug die we hiervoor reeds hebben besproken. Maar er zijn nu enkele bijkomende mogelijkheden.

movedrag (6K) Om een zet uit te voeren klikt u met de linkermuisknop op het stuk dat u wilt verplaatsen, u houdt de muisknop ingedrukt en sleept het stuk naar het veld van bestemming. Laat de muisknop los om het stuk plaatsen.

In het veld Your move staat de uitgevoerde zet nu genoteerd in de (Engelse) korte algebraïsche notatie. Met de  Undo  knop kunt u de zet terugnemen.

menu_board2 (4K) Let op: om de zet met deze klik-en-sleep methode op het bord te kunnen uitvoeren, moet in het menu onder Board de keuze Use drag en drop aangevinkt zijn. Zoniet moet u uw zet zelf intikken in het veld Your move.

message_from (4K) Indien gewenst kunt u samen met uw zet een bericht sturen naar uw tegenstander (bijvoorbeeld een begroeting bij het begin van de partij). Geef uw tekst in onder Send a message.

Een eventueel bericht van uw tegenstander naar u ziet u in het kader Message to you.

Als u liever niet hebt dat er berichten worden uitgewisseld, dan vinkt u Disable messages aan.

gamedraw (2K)Om remise voor te stellen vinkt u Offer draw aan.

moveresign (2K) En om op te geven: Resign. Bij het opgeven van de partij hoeft u geen zet te doen; bij een remisevoorstel wel.

gamesubmit (2K) Als u klaar bent om uw zet door te sturen klikt u op de  Submit  knop.

De zet wordt nu toegevoegd aan de partijnotatie (in het rood).

movecommit (14K)

U HEBT NU NOG EEN LAATSTE KANS OM OP UW BESLISSING TERUG TE KEREN!
Klik daarvoor op de  Cancel  knop.

Om de zet defintief uit te voeren (en dat is dan werkelijk onherroepelijk), klikt u op  Commit .

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende