Aan- en afmelden op de webserver

Om te kunnen spelen op de webserver moet u 'inloggen', met andere woorden: u moet zich aanmelden, zodat de server weet wie u bent. Als u zich de eerste maal inschrijft voor een webservertoernooi ontvangt u van de ICCF een e-mailbericht met vermelding van uw ICCF ID (= identificatienummer) en een voorlopig paswoord. U hebt deze nodig om u aan te melden.

Om u in verbinding te stellen met de server gaat u via uw internetbrowser naar het adres https://www.iccf.com/ (uiteraard doet u er goed aan om dit adres op te slaan in uw 'Favorieten').

frontpage (40K)

login (1K) In het menu in de linkerkolom, onder de hoofding  Login , klikt u op de koppeling Login.

U komt terecht in het aanmeldingsvenster:

loginpage (12K)

loginpagex (2K) Geef hier uw ICCF ID en uw paswoord in. Als u het vakje Remember login aanvinkt wordt uw paswoord onthouden, en moet u het later - bij een nieuwe aanmelding - niet meer opnieuw intikken. Pas dit wel enkel toe op uw eigen computer, maar niet op een publieke pc in een internetcafé of bibliotheek.

Klik tenslotte op de  Login  knop. Als u uw ICCF ID en paswoord correct hebt ingegeven keert u terug naar het welkomstscherm. In de begroeting bovenaan de pagina ziet u nu uw naam en het tijdstip van uw vorige aanmelding (Welcome to ICCF... Your last login was...).

logout2 (3K)

logout (2K) Tevens is in het menu de koppeling onder de hoofding  Login  gewijzigd naar Logout. Als u hierop klikt meldt u zich af. U kunt dan nog wel verschillende zaken op de webserver bekijken (bijvoorbeeld toernooitabellen), maar geen zetten meer uitvoeren. Op uw eigen pc is het in principe niet nodig om u af te melden als u de webserver wilt verlaten. Op een pc die gedeeld wordt door verschillende gebruikers gebeurt dat veiligerheidshalve beter wel.

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende